Postani član

 Postani dio našeg tima 

 

Svojim načinom života, pojavom i pjevom ptice su inspiracija mnogima, od umjetnika do onih koji samo ih posmatraju iz užitka. Nekoliko miliona posmatrača ptica, koliko ih ima na svijetu, osim što uživaju diveći se pernatim vladarima neba, nastoje i da očuvaju staništa i omoguće opstanak pojedinih vrsta.

Ptice su važni pokazatelji ukupnog stanja okoliša, jer svojim ponašanjem brzo reaguju na svaku promjenu koja se oko njih dešava. Nažalost, ptice su svakodnevno ugrožene na različite načine, a veliki broj vrsta doživljava pad u brojnosti.

Bosna i Hercegovina je jedna od zemalja u svijetu sa još uvijek nerazvijenom tradicijom posmatranja ptica, a ujedno izostaje i njihova odgovarajuća zaštita.

Budi i ti prijatelj ptica i pomozi da sačuvamo njihovu pjesmu za neka buduća jutra!

Članstvo u Ornitološkom društvu „Naše ptice“ se ostvaruje potpisivanjem pristupnice kojom se svaki član obavezuje na pridržavanje principa rada Udruženja i redovno plaćanje članarine. Iznos, odnosno promjene iznosa godišnje članarine Društva određuje Skupština na svojoj redovnoj sjednici.

Članarina za zaposlene iznosi 20 KM, a za sve druge kategorije (nezaposleni, učenici, studenti i penzioneri) 10 KM.

Član svoje članstvo može ostvariti kao aktivni član (član koji se uključuje u pojedine akcije Društva), pasivni član (član koji izvršava obaveze spram Društva, ali ne želi učestvovati u akcijama), podupirući član (član koji uplatom članarine podržava rad Društva), volonter (član koji bez novčane naknade aktivno radi na svim aktivnostima Društva).

Popuni pristupnicu

Oblik članstva

Skupina kojoj pripada član

jpgNo Files ChosenAccepted file types: jpg, jpeg, jpe, gif, png, tiff, tif, js. Max. file size: 256 MB

15 + 9 =

Kontaktirajte nas

Semira Frašte 6
71 000 Sarajevo
Bosnia and Hercegovina

+387 (0)61 783 203

naseptice@hotmail.com

Pratite nas

Prva stranica Ornitološkog dručtva “Naše ptice” pokrenuta je 2002. godine uz podršku Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo i Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Stranica je obnovljena 2017. godine i 2022. godine uz podršku fondacija MAVA i Euronatura.