Ptice bez granica – jačanje saradnje na regionalnom nivou
Ptice bez granica – jačanje saradnje na regionalnom nivou

Ptice bez granica – jačanje saradnje na regionalnom nivou

Ornitološko društvo „Naše ptice“, Centar za zaštitu i proučavanje ptica, Društvo za zaštitu prirode u Albaniji (PPNEA) i Makedonsko ekološko društvo (MES) zajednički realizuju projekat „Ptice bez granica“ koji ima za cilj jačanje i unaprijeđenje saradnje nevladinih organizacija koja se bave zaštitom ptica na Balkanu.
U okviru projekta će biti realizovana četiri prekogranična kampa, gdje će zainteresovani, posebno studenti biologije, imati priliku da učestvuju u naučnim istraživanjima kao i da razmijene iskustva sa kolegama iz regiona. Ovaj projekat predstavlja nastavak saradnje organizacija koje zajednički djeluju na Jadranskom migratornom koridoru koji milioni ptica godišnje koriste prilikom preleta iz sjeverne, zapadne i istočne Evrope na putu ka zimovalištima u Africi.
Projekat je podržao Zapadnobalkanski fond (Western Balkans Fund), osnovan sa ciljem unaprijeđenja saradnje zemalja članica zapadnog Balkana (WB) i ubrzanja integracije u Evropsku uniju.
„Ptice bez granica“ je jedan od 18 odabranih projekata od 351 prispjelih na konkurs sa prostora Balkana, a bit će realizovan u narednih 9 mjeseci.

Budite u toku!

Ptice.ba Newsletter