KAMPANJA ZA OČUVANJE HUTOVOG BLATA
KAMPANJA ZA OČUVANJE HUTOVOG BLATA

KAMPANJA ZA OČUVANJE HUTOVOG BLATA

WWF je započeo kampanju za očuvanje Hutovog blata. Kampanji se ovim putem pridružuje i Ornitološko društvo ”Naše ptice”.

 

Močvare i jezera Hutovog blata zbog svojih su besprijekornih prirodnih ljepota, velikog bogatstva i raznolikosti vrsta sa razlogom uvrštene na popis močvarnih staništa od međunarodnog značaja Ramsarske konvencije. Hutovo blato je srce života donjeg toka Neretve sa 44 vrste riba od kojih je 9 endemskih. Budući da se nalazi na jadranskom preletnom putu, ujedno je i jedno od najvažnijih europskih utočišta za migratorne ptice u kojem je zabilježeno više od 250 vrsta ptica. Broj riba u Hutovom blatu se godinama smanjuje, ptice traže druga utočišta, močvarna staništa zarastaju, a jezera presušuju. Ako se nastavi dosadašnji odnos prema Hutovom blatu, ovom močvarnom ekosustavu prijeti potpuni nestanak u narednih 30 godina.

 

Pridružite se našoj incijativi za očuvanje Hutovog blata i pomozite nam da dobijemo lokalne zajednice i državne institucije da spase srce jednog od najvrijednijih staništa ljudi i prirode u BiH.

 

Peticija je dostupna za potpis na www.hutovo-blato.ba

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Budite u toku!

Ptice.ba Newsletter